JalkapalloAkatemia Oy

jalkapalloakatemia

Olen UEFA A lisenssoitu valmentaja. Minulla on myös Valmentajan ammattitutkinto ja Liikuntaneuvojan ammattitutkinto. Jalkapallovalmentajana olen toiminut yli kymmenen vuotta eri ikäluokkien kanssa. Pääasiassa olen valmentanut lapsia ja nuoria, tyttöjä sekä poikia. Aloitin valmentamisen ns. isävalkkuna ja päätoimisesti olen valmentanut vuoden 2016 vuoden alusta asti. Tällä hetkellä toimin Juniorivalmennuspäällikkönä.

Omaa pelaajataustaa on pääsääntöisesti kakkos- ja kolmosdivareista, yhden kauden olen ykköstäkin pelannut. Vaikka omaa pelaajataustaa on jonkinverran, niin valmentaminen on aivan eri asia. Miten opetan lapsille ja nuorille jalkapalloa? Moni ns. isä- tai äitivalkku varmasti miettii samoja asioita. MITÄ ja MITEN jalkapalloa opetetaan lapsille ja nuorille. Itse etsin kauan tietoja ja vastauksia näihin kysymyksiin. Internet ja some on täynnä kaikenlaisia mielipiteitä, harjoitteita, drillejä jne. mutta miten nämä soveltuvat minun joukkueelleni?

Sen sijaan että kuuntelee toisten subjektiivisia mielipiteitä, niin lähtökohtana tulisi olla mahdollisimman objektiivinen viitekehys siitä mitä jalkapallo on. Lähtökohdaksi tulisi siis ottaa jalkapallo pelinä. Mitä pelissä tapahtuu? Miten harjoitella siten, että siirtovaikutus harjoituksista peliin olisi mahdollisimman suuri? Itse pyrin pitämään keskustelun ja kirjoitukseni mahdollisimman objektiivisina.

Opiskelen jalkapalloa edelleen lähes päivittäin. Palloliiton kurssien lisäksi olen aktiivisesti osallistunut Football Coaching Evolution (Raymond Verheijen) kursseille. Näiltä kursseilta olen oppinut todella paljon ja kehittänyt omaa valmennustani. Blogikirjoituksissani otan kantaa erilaisiin jalkapallovalmentajien haasteisiin ja uskomuksiin joihin itse törmään jatkuvasti kentänlaidalla.

Terveisin, JalkapalloAkatemia -sivuston ja JalkapalloAkatemia Oy yrityksen omistaja Antti Sutinen.

JalkapalloAkatemia on rekisteröity tavaramerkki.